EXCLUSIV/ Andra dezvăluie secretele din spatele concertelor de la Sala Palatului: 250 de persoane și 300 de ore de repetiții!

Written by on 23 februarie 2018

Andra dezvăluie secretele din spatele concertelor sale de la Sala Palatului, susținute cel puțin o dată pe an în fața câtorva mii de fani, iar cifrele sunt impresionante! Este vorba, de fiecare dată, de o superproducție ce implică o echipă uriașă, de 250 de oameni, și tone de echipament! Iar efortul Andrei este și el pe măsură: vedeta din juriul “Românii au talent”, de la PRO TV, repetă… 300 de ore!

Diseară, îndrăgita cântăreață dă startul unui regal de trei concerte la Sala Palatului, sub titulatura “Aievea”, un adevărat maraton care, recunoaște ea cu mâna pe inimă, o epuizează, dar o și umple de fericire. Andra susține cele trei spectacole cu casa închisă!

Andra: Înseamnă o familie mare, mare de tot și tone de echipament! La concertul meu de la Sala Palatului de anul trecut a lucrat o echipă de 250 de persoane, formată din 40 de artiști care au urcat pe scenă, membrii baletului, dar și sunetiști, regizor, scenograf, scenarist, stiliști, producători, compozitori, mașiniști… Foarte mulți oameni, fiecare cu un rol bine stabilit. Ca producția să fie la cel mai înalt nivel – ca afară, cum se spune -, scena a fost practic reconstruită. Și anul acesta avem ambiții mari. Am făcut repetiții multe săptămâni, în primul rând cu trupa mea, dar și cu baletul apoi. Am pregătit coregrafii, momente artistice speciale. Dacă e să fac un calcul, cred că sunt peste 300 de ore de repetiții, din care ultimele 20 de ore, petrecute chiar pe scena Sălii Palatului, în ultimele zile înainte de show, pentru ca toată echipa să se sincronizeze perfect.

Când ai început repetițiile?

Mi se pare ca repetițiile pentru astfel de concerte încep când îți vine ideea și nu se termină până nu urci pe scenă! Mereu mă gândesc la asta, îmi vin idei despre orchestrări deosebite sau momente emoționante. Cu colegii mei din trupă, plus instrumentiștii aduși special pentru acest spectacol, am repetat 8 ore zilnic, câteva săptămâni. Apoi, și cu baletul. Am încercat să merg si la sală în perioada aceasta, ca și anul trecut, ca să am rezistență bună. E un efort fizic imens, repetițiile, cu tot cu dans, mă solicită enorm! După fiecare concert mă simt ca după un maraton. Dar apoi, am o energie incredibilă, asta datorită satisfacției pe care o simt când văd că publicul îmi știe piesele, mă cheamă la bis, mă așteaptă să dau autografe, îmi spune că i-a plăcut…

Câte melodii vei cânta și ce stiluri vei aborda?

Spectacolul “Aievea” are două ore și conține piesele mele noi, lansate în ultimul an, dar și alte piese foarte iubite. Voi cânta și cu invitați-surpriză piese de-ale mele, care vor suna astfel diferit, iar alteori vom cânta împreună melodii din repertoriul lor. Povestea “Aievea” e spusă printr-un playlist divers și cred că va fi o plăcere să descoperi ce am pregătit.

Câte ținute vei schimba? Sunt ținute create special pentru acest spectacol?

Publicul vrea să aibă o experiență complexă, iar schimbarea hainelor mele face parte din conceptul artistic. Din momentul în care intri în Sala Palatului, te simți introdus intr-o atmosferă specială, iar starea se schimbă din când în când, cu ajutorul scenografiei, al hainelor mele și, desigur, cu ajutorul pieselor. Mă voi schimba și anul acesta de mai multe ori, de vreo 4-5. Ținutele au necesitat mult lucru manual.

Anul trecut, am început concertul cu o ținută specială, realizată din 40 m de metraj cu pene vopsite manual. Iar la rochia roșie, una dintre preferatele mele din show, s-au folosit aproape 1.000 de mărgele. Toate au fost făcute de Hilke Muslim, cu care am lucrat și pentru “Aievea”. Mi-a pregătit din nou haine care mă vor ajuta să mă simt bine pe scenă și sper să mă pot schimba repede. E o adevărată provocare, fiindcă, anul trecut, cea mai lungă pauză a avut numai 40 secunde! Vă puteți imagine cum e în culise! Mai ceva ca la Formula 1!

Care au fost cele mai mari piedici sau provocări pe care a trebuit să le depășești?

Să mă schimb în timp record e cu adevărat o provocare, cum spuneam. În 30-40 de secunde, schimbi și hainele, și machiajul, și coafura! 6 persoane stau aplecate deasupra mea în timp ce eu mă concentrez la ce urmează să spun și să cânt pe scenă.

Și repetițiile au fost foarte dificile, mai ales pentru că instalarea echipamentului pe scena Sălii Palatului a durat foarte mult, iar mie mi-a rămas destul de puțin timp să repet cu toată echipa și cu invitații. Mi s-a părut că primul spectacol a ieșit bine printr-o minune, nu reușisem să repet show-ul cap-coadă niciodată!

Toată familia ei și a lui Cătălin Măruță va fi în sală
Cătălin, copiii, părinții tăi, socrii vin la concert?

Anul trecut a venit doar David, pentru că Eva era cam mică, dar anul aceasta vin amândoi să mă susțină. De restul familiei, Cătălin, părinții, socrii… nici nu mai vorbesc, normal că vin! Am păstrat locuri pentru ei la toate cele 3 concerte, nu doar la unul! Însă vă mărturisesc că nu pot să îi văd înainte de concert. Știu că sunt în sală și ne vedem după aceea, la mine în cabină. Mă emoționez prea tare când ne întâlnim și dacă plâng, mă ceartă make-up artistul! Ei se roagă pentru mine, îmi urează succes.

Ce vedete vor urca pe scenă alături de tine?

Vor urca mulți artiști cu mine pe scenă, dar n-aș vrea să dezvălui despre cine este vorba. Face parte din farmecul showului să fii surprins, nu-i așa?


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Radio Bandit Romania

Hit dupa Hit !

Current track
TITLE
ARTIST

Background